Wiem, że będziecie tworzyć u siebie sekcję lacrosse, i jako że nie znalazłem jeszcze na forum takiego tematu, postanowiłem sam go założyć (btw., przydałby się osobny dział do tego)
zacznę od zaproszenia wszystkich zainteresowanych na organizowany przez naszą drużynę pierwszy w Polsce międzynarodowy turniej Lacrosse. zawody odbędą się w długi majowy weekend bieżącego roku na boisku przy Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego nr 2 w Poznaniu przy Ulicy Przepadek koło Cytadeli. rozgrywki planowane są na dwa dni - sobota, niedziela (2-3 maja). specjalnie na tę okazję do Poznania przyjeżdża prezydent Europejskiej Federacji Lacrosse - Peter Mundy.
pierwszy powakacyjny trening lax odbędzie się 29/8 na błoniach. spotykamy się przy juvenii 9:30 - 10:00. trening poprowadzi nasz gość z usa patrick j. crann. zapraszamy chętnych!
jeśli macie ochotę poznać zasady gry lax i zobaczyć dobry mecz, a nie tylko skróty na youtube'ie, to zapraszamy do instytutu amerykanistyki i studiów polonijnych UJ, rynek główny 34, II piętro w czwartek 21/1 i 28/1 o godz. 16.
pokażemy półfinałowy mecz amerykańskiej ligii NCAA, czyli już wysoka półka jeśli chodzi o umiejętności. zasady lax przybliży nasz grający trener garrett mcginn. spotkanie otwarte dla wszystkich zainteresowanych. zapraszamy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum